fbpx
Advies & Inspiratie

Home | Advies & Inspiratie | De perfecte woonkamer verlichting

De perfecte woonkamer verlichting

De juiste verlichting voor jouw woonkamer? Hoe krijg je dit voor elkaar? Wellicht koop jij meestal de eerste lamp die je tegenkomt in de winkel. Of misschien ga je lang op zoek naar de juiste lampen die passen bij jouw interieur. Maar kies je dan wel voor de juiste verlichting? Om je op weg te helpen, hebben we een stappenplan voor je uitgezet om de perfecte sfeer te creëren in jouw woonkamer.

plafondlamp rond metaal 40CM

Stap 1: Aan de slag met de basisverlichting!

Waar je ook mee begint, je kijkt natuurlijk eerst naar de basis. Dit is bij de zoektocht naar de de perfecte verlichting voor je woonkamer niet anders.

Het doel van de basisverlichting is om de gehele woonkamer te verlichten. Wanneer je de ruimte binnenloopt, verricht je één handeling als eerst: het licht aan doen. Dit doe je vrijwel altijd met de hoofdschakelaar. Het licht wat dan aangaat, moet ervoor zorgen dat je alles in de ruimte meteen kunt zien.
Zo kun je dus bijvoorbeeld gaan voor een plafondlamp. Kies je hiervoor, is alles in de ruimte direct zichtbaar en weet je meteen waar je moet zijn. Maar je kunt er ook kiezen voor om meerdere spots te plaatsen in de woonkamer. Zolang de verlichting die je kiest de gehele ruimte in een keer kan verlichten, zit je goed!

Stap 2: Kies ook functionele lampen

Nu de basis staat, kun je kijken naar de wat meer praktische lampen in de woonkamer. Wanneer je bijvoorbeeld aan het koken bent, wil je kunnen zien wat je aan het doen bent. Spots boven het werkblad zijn hier ideaal voor. Heb je een leeshoek in de woonkamer? Een dan kun je daar bijvoorbeeld een tafellamp plaatsen.
Let er wel op dat je de lampen niet te hoog plaatst. Dit kan enorm afleidend en storend zijn.

Stap 3: De kers op de taart: sfeerverlichting

En nu alleen de details nog! Om je woonkamer helemaal af te maken, wil je er natuurlijk ook sfeer in brengen. Je moet je namelijk wel goed voelen in je eigen woonkamer!
De sfeerverlichting is het licht dat de basisverlichting en functionele verlichting bij elkaar brengt tot een geheel.
Hoe doe je dit? Door kleine lampen te plaatsen boven onderdelen die je graag in de spotlight wil zetten. Heb je bijvoorbeeld een aantal mooie familiefoto’s aan de wand hangen? Hang hier een spot boven! Of misschien heb je een leuk kunstwerk in de woonkamer staan. Ook kan een spot boven, zodat je een heerlijke sfeer krijgt in je woonkamer!

Ben je op zoek naar basisverlichting, functionele verlichting en sfeerlampen? Kijk vooral rond in ons assortiment. Hier zit voor een ieder wat tussen. Ongeacht jouw stijl!

Vintage Wandlamp - Industrieel - voor binnen - E27 Fitting

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.