Kleur
Kleur
Bekijk meer
Materiaal
Materiaal
Bekijk meer
Aantal lichtpunten
Aantal lichtpunten
Bekijk meer
Woonstijl
Woonstijl
Bekijk meer
Wat mag het kosten?
Wat mag het kosten? - slider
Wat mag het kosten? - inputs

Lichtbronnen

Heb je wel eens stilgestaan bij de temperatuur van de lichtbronnen bij jou thuis? Veel mensen denken hier helemaal niet over na. Toch is de temperatuur van lichtbronnen een bepalende factor bij de sfeer die jij creëert in een ruimte. Wanneer je een lichtbron aanschaf moet je dus goed nagaan waar je licht wil hebben en wat de sfeer moet zijn de betreffende ruimte. Bij Bamled kun je terecht voor veel verschillende soorten lichtbronnen. Het maakt niet uit of je nu zoekt naar halogeenlampen, laagspanning halogeenlampen, ontladingslampen of led lampen. In ons assortiment hebben genoeg verschillende soorten lichtbronnen waar je uit kunt kiezen!

16 van de
41 resultaten
Sorteer op

Kosten besparen met milieuvriendelijke lichtbronnen

Wanneer iemand het woord ‘lichtbronnen’ zegt, denken de meeste mensen meteen aan led lampen. En dat is meer dan logisch. De led lamp is een moderne lichtbron die tegenwoordig een stuk meer gebruikt wordt dan lichtbronnen als gloeilampen of halogeenlampen.
Dit komt voornamelijk doordat led lampen worden gezien als een van de meest milieuvriendelijke lichtbronnen. Led lampen verbruiken over het algemeen veel minder energie dan andere soorten lichtbronnen. Daarnaast gaat deze lichtbron ook nog eens een stuk langer mee dan de meeste andere soorten lichtbronnen. Met een led lamp als lichtbron heb je 50.000 uur licht. Dit terwijl de kwaliteit van deze lichtbron niet minder is dan de kwaliteit van andere soorten lichtbronnen als ontladingslampen. Met een led lamp als lichtbron bespaar je een hoop kosten en ben je ook nog eens milieubewust bezig.

Welke soorten lichtbronnen kun je kiezen?

Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten lichtbronnen waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor gloeilampen, halogeenlampen, laagspanning halogeenlampen, ontladingslampen en led lampen. Elk van deze lichtbronnen hebben eigen voordelen waar jij van kunt profiteren. We weten inmiddels dat led lampen de milieuvriendelijke lichtbronnen zijn. Maar wat kun je met de andere soorten lichtbronnen?

De warmtebronnen worden vaak gezien als de ouderwetse soorten lichtbronnen. Dit omdat ze licht verspreiden door verwarming. Dat is eigenlijk nog een oude technologie. Onder warmtebronnen verstaan we gloeilampen, halogeenlampen en laagspanningshalogeenlampen. Deze lampen werken in de praktijk zeker nog, maar zijn niet meer de populairste lichtbronnen van deze tijd.

Verder bestaan er ook oled lichtbronnen, maar deze worden voornamelijk gebruikt voor apparaten als smartphones, tablets en televisies. Oled lampen zijn nog niet te vinden in woonkamer lampen, keuken lampen of eetkamer lampen. Wanneer dit wel een lichtbron wordt voor in huis is nog niet bekend.

Diverse soorten lichtbronnen kopen bij Bamled

Bij Bamled kun je kiezen uit veel verschillende soorten lichtbronnen. In ons assortiment vind je gloeilampen, halogeenlampen, laagspanning halogeenlampen, ontladingslampen en led lampen. Dat zijn de meeste gebruikte lichtbronnen. Voor Oled lichtbronnen moet je nog even geduld hebben. Deze lichtbronnen zijn nog niet op de markt te vinden.

Ben jij op zoek naar gloeilampen, halogeenlampen, laagspanning halogeenlampen, ontladingslampen en led lampen? Dan zit je bij ons goed! Bekijk ons assortiment en ontdek de lichtbron voor jou!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.