Advies & Inspiratie

Wat is led verlichting?

LED betekent “Light Emitting Diode”. Lichtdioden werken als volgt: een halfgeleiderverbinding zet elektrische energie om in licht. Moderne LED-lichtbronnen onderscheiden zich vanwege hun energie-efficiëntie en de lange levensduur. Op het gebied van milieu- en klimaatbescherming zijn dit grote voordelen. LEDs besparen immers niet alleen elektriciteit in vergelijking met andere lichtbronnen. Ook de afvalproductie wordt drastisch gereduceerd als de lamp niet om de haverklap vervangen hoeft te worden.

 

Voordelen ledverlichting :

  1. Met LED bespaart je aanzienlijk veel op uw energiekosten

het verbruik ligt 90% lager dan bij een gloeilamp

  1. De levensduur van LED lampen is langer

Led lampen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan ouderwetse gloeilampen en halogeenlampen! De levensduur van een ledlamp ligt tussen de 15.000 en 50.000 branduren.

Een gloeilamp 1000 branduren en een halogeenlamp 2000 branduren.

  1. LED verlichting is beter voor het milieu

Doordat LED lampen doorgaans een aanzienlijk langere levensduur hebben en daarnaast veel minder energie verbruiken, zijn deze lampen een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen. Ook worden er bij LED lampen minder schadelijke materialen gebruikt (zoals lood). Ben jij ook bewust bezig met het milieu? Dan ontkom je er eigenlijk niet aan om ook over te stappen op LED verlichting.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.